2009. 01. 17.

Tudósítgatás I. - Budapest-Bamako rally 2009, start

Még mielőtt valaki belém kötne, nem, nem vágyom újságírói babérokra. :) Mindössze ma reggeli élményeim, még inkább képeim szeretném megosztani az olvasókkal. Erősen magamutogató az eljárás, de talán még az exhibicionizmus határain belül maradok ezzel. :)
Budapest-Bamako rally - the logo

A Budapest-Bamako rally 4 éve indult először, a média figyelme tavaly irányult rá először igazán, amikor a lefújt Dakar helyén támadt űrt ki kellett tölteni valami hasonló eseménnyel. A túra célja a jótékonyság, a Marokkón és Mauritánián át Maliba tartó karaván rengeteg ajándékot, ruhát, gyógyászati kelléket szállít a legszegényebb, legeldugottabb falvakra. A résztvevők némelyike az autót is egy ottani iskolának, templomnak ajándékozza. További érdekességek, árak, fontos és hülye kérdések itt lelhetők.
Budapest-Bamako rally start, 2009 - the truck

És most lássuk a képeket! Mikor kiérkeztem, az autók közt hömpölygő tömeg egy pillanatra elbizonytalanított, aztán a kordon mögül rám kacsintott az egyik tiptop cseh Hummer kettes, és elvesztem. A gépet szem előtt tartva furakodtam beljebb, ahol szerencsére lehetett tömeg-mentes placcokat találni. Kicsivel később, mikor már a harmadik másfél millás fényképezőgépet láttam előttem elsuhanni, rájöttem, hogy nem az én gépem a legdrágább ám itt... (persze nekem igen :))
Czech Hummers in Budapest-Bamako rally

Kezdjük talán az érdekes autók kategóriával...ezekhez igazából nem is kell kommentár, az első egy gyönyörű Citroën DS 20, a másik pedig egy strapabíróbb jószág, konkrétan egy Csepel D420 tűzoltó. A harmadikat nem sikerült pontosan beazonosítanom, de amennyi csomagot elbír, igen imponáló.. :)
Budapest-Bamako rally - the veteran

IMGP5569m

Budapest-Bamako rally - packages

Mint tudjuk, az ördög is a részletekben rejlik, itt sem volt ez másképp. Személyes kedvencem a Toyota motorháztetőjén tapadó kis plüssfigura, de mint alant látható, volt itt minden, a szó szerint angol WCtől az extrém vésztelefonig (igen, az a zöld az ablakban, az :)).
IMGP5532m

Budapest-Bamako rally - the real british toilet

Budapest-Bamako rally - the green emergency phone

A fenti képből már sejthető, hogy a legőrültebb és ezáltal legfotózottabb csapat a Travel Channel (?) két autója körül gyűlt össze, akik már fél 9kor túl voltak pár üveg pezsgőn, és egy fél üveg Becherovkán (ettől külön szimpatikusak lettek), mindezt jól szabott lovagi öltözékben.
Budapest-Bamako rally 2009 - taking photos

Sajnos volt, akinek nem indult jól a verseny, a gyári KTM motorból a szemem láttára folyt ki a hűtővíz...remélem, végül elhárították a problémát (vagy remélem, nem az volt, nem vagyok motorszerelő).
Budapest-Bamako rally - problem

Ennyit mára az autókról, további képeket a flicr oldalamon leltek. Nyugodalmas szép estét mindenkinek. :)
Budapest-Bamako rally - cars

2 megjegyzés:

Akos Kiss írta...

Nagyon klassz összefoglaló! Tetszik, hogy kiemelted az érdekesebb járgányokat és a szöveg is informatív. Gratula!

aGinger írta...

Köszönöm szépen! (pirul :))